

Vo vašom košíku nie sú žiadne ďalšie položky
Parmská šunka bez kosti, jemná vyzretá so sladkou a rafinovanou chuťou. Parmská šunka pochádza z oblasti mesta Parmy. Toto sušené, dlhodobo zrejúce mäso z Talianska začína výberom suroviny z iba niektorých plemien ošípaných. História ich chovu v Taliansku siaha až do etruskej civilizácie. Chov ošípaných sa rozvíjal s pestovaním obilnín a produkciou mlieka. To tvorí základnú zložku krmiva týchto ošípaných - srvátku, takže majú jemné, trochu sladkasté a lahodné mäso. Ošípané musia vážiť asi 160 kg. Stehná sa nasolia a tvrdšie časti šunky sa zmäkčia nanesením masti. Potom sa na 80 dní zavesí pri stálom vetraní a teplote. Potom dozrievajú ešte 12 mesiacov. Tak sa zrodilo slávne talianske Prosciutto di Parma, na medzinárodnej úrovni veľmi cenená šunka.
Názov po slovensky: Parmská šunka 1/4
Názov po taliansky: Prosciutto crudo Parma trancio 1/4
Zloženie: Bravčové mäso a soľ
Alergény: Neobsahuje
Vaše hodnotenie nie je možné odoslať
Nahlásiť komentár
Správa odoslaná
Váš podnet nie je možné odoslať
Napíšte svoju recenziu
Skontrolovať pred odoslaním
Vašu recenziu nie je možné odoslať
Parmská šunka bez kosti, jemná vyzretá so sladkou a rafinovanou chuťou. Parmská šunka pochádza z oblasti mesta Parmy. Toto sušené, dlhodobo zrejúce mäso z Talianska začína výberom suroviny z iba niektorých plemien ošípaných. História ich chovu v Taliansku siaha až do etruskej civilizácie. Chov ošípaných sa rozvíjal s pestovaním obilnín a produkciou mlieka. To tvorí základnú zložku krmiva týchto ošípaných - srvátku, takže majú jemné, trochu sladkasté a lahodné mäso. Ošípané musia vážiť asi 160 kg. Stehná sa nasolia a tvrdšie časti šunky sa zmäkčia nanesením masti. Potom sa na 80 dní zavesí pri stálom vetraní a teplote. Potom dozrievajú ešte 12 mesiacov. Tak sa zrodilo slávne talianske Prosciutto di Parma, na medzinárodnej úrovni veľmi cenená šunka.