Tenuta Caparzo Ca'del Pazzo IGT

Tenuta Caparzo Ca'del Pazzo IGT
search
  • Tenuta Caparzo Ca'del Pazzo IGT
  • Tenuta Caparzo Ca'del Pazzo IGT

Tenuta Caparzo Ca'del Pazzo IGT 0,75 l

Názov Tenuta Caparzo Ca'del Pazzo IGT je podľa starých máp odvodený od lokality Ca'del Pazzo, dnes známej ako Caparzo. Prvý ročník sa zrodil už v roku 1982, a tak sa jedná o jedno z prvých supertoskánskych vín, ktoré bolo vyprodukované v Montalcine, vyrába sa iba v najlepších ročníkoch av obmedzenom počte fliaš. Caparzo Ca'del Pazzo má veľmi intenzívnu rubínovo červenú farbu, širokú a výraznú vôňu s jasnými tónmi zrelých černíc a sladkého drievka, višňového džemu, bieleho hľuzovky, korenia a vanilky. Chuť Tenutá Caparzo Ca'del Pazzo IGT je suchá, ale bez drsnosti, plná, veľkorysá a zamatová, s aristokratickým pozadím pražených mandlí, čistý a elegantný pocit pretrváva veľmi dlho a je potešujúce v dochuti. Ca'del Pazzo je dokonalá k pečeniam, grilovaným mäsám, hľuzovkovým pokrmom, hubám aj vyzretým syrom. Pokiaľ plánujete akúkoľvek príjemnú udalosť alebo máte chuť len tak relaxovať, intenzívnu Tenuta Caparzo Ca'del Pazzo IGT rozhodne neprehliadnite.

37944
Regiony
Toscana
45,20 €

37.35 bez DPH


Množstvo

Tenuta Caparzo Ca'del Pazzo IGT

Tenuta Caparzo Ca'del Pazzo IGT je veľmi noblesné aristokratické, čisté a dlhé víno s dokonalou finesou. Jedno z prvých supertoskánskych vín vo výnimočnom prevedení sa rodí z hrozna odrody Sangiovese a vyrába sa iba v najlepších ročníkoch a v obmedzenom počte fliaš, je určené pre obzvlášť znalých nadšencov. Má veľmi intenzívnu rubínovo červenú farbu, vôňu predstavujú hlboké tóny červených plodov, korenia a vanilky s bohatou, obklopujúcou prísnou, ale zamatovou chuťou s aristokratickým pozadím pražených mandlí, plnou jemných ovocných tónov. Ide o dlhoveké víno, ktoré môže zrieť v priemere 12 rokov. Ďalšie vynikajúce víno z vinárstva Caparzo

Vinárstvo: Tenuta Caparzo
Oblasť: Toscana
Odrôdové zloženie: Sangiovese Grosso, Cabernet Sauvignon
Klasifikácia: IGT
Poloha:  Vinice sa nachádzajú na juhozápadnej strane Montalcina v lokalite Caparzo v nadmorskej výške 220mnm v severnej expozícii s pôdou pliocennej formácie, sedimentárnou a piesočnatohlinitou, a v lokalite San Piero - Caselle v nadmorskej výške 250 mnm vo východnej expozícii s piesočnatohlinitou pôdou
Vinifikácia: Zber s technológiou oddeľovania zelených častí, spontánna malolaktická fermentácia oddelene pre rôzne odrody v dĺžke 6 dní pri teplote 28 - 30°C, po ktorej nasleduje odstránenie rmutu a prečerpanie, časť vína zreje v dubových sudoch, po zložení vína dozrieva vo fľaši
Gastro párovanie: Pečene, grilované mäsa, hľuzovkové pokrmy, huby, vyzreté syry
Teplota servisu: 18°C najlepšie 1 až 2 hodiny pred podávaním

Zaujímavosť: Názov Cà del Pazzo je podľa starých máp odvodený od lokality dnes známej ako Caparzo. Táto starobylá apelácia dnes dáva meno vínu vyrobenému z výberu hrozna z viníc v Caparzo a San Piero Caselle. Víno Cà del Pazzo je považované za jedno z prvých supertoskánskych vín, vyrobených v oblasti Brunello. Vyrába sa iba v najlepších ročníkoch av obmedzenom počte fliaš. Môže sa pochváliť významnými oceneniami a najvyššími hodnoteniami presahujúcimi 90 bodov. Konkrétne ide o ocenenie Wine Enthusiast 92 pre rok 2018, Wines Critic 93 pre rok 2021, Wine Spectator 92 pre rok 2021 a Raffaele Vecchione 92 pre rok 2017

Komentáre (0)
Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.